Recorregut històric

D. Antonio Nadal Muntaner va fundar l’empresa ANTONIO NADAL el 1898, dedicant-se a la fabricació de licors artesanals típics de Mallorca que venia a la zona de Bunyola i comarca. Més tard, aproximadament el 1920, començà a exportar a Sud-Amèrica fins a la Guerra Civil Espanyola.

Després de la postguerra es va reiniciar l’exportació de licors a Sud-Amèrica i es va continuar amb la comercialització local fins als anys 1980. A l’any 1986, amb la 3ª generació de la família NADAL, l’empresa va ser adquirida per la família MOREY-GARAU la qual va mantenir la mateixa activitat.

La família MOREY-GARAU va creure molt en el producte i va apostar per la renovació tecnològica de la fàbrica. Es va realitzar una gran inversió en la modernització de l’empresa a fi d’augmentar i millorar la presència en el mercat.

En els seus començaments, a l’any 1986, s’elaboraven aproximadament uns 80.000 litres i ja cap a l’any 2000 es va aconseguir una producció de 4 milions de litres.

A partir de l’any 1994 es van anar desenvolupant i implantant una sèrie de canvis, tots ells necessaris per poder seguir produint d’una manera racional i segura. Per tot això, es va desenvolupar un estudi minuciós per millorar la productivitat i la competitivitat de l’empresa, tant a nivell de fabricació com de logística.

El 1995 es creà un Departament de Comerç Exterior, el qual ja facturava 100 milions de pessetes a l’any 1999 i uns 1’5 milions d’Euros a l’any 2006 representant un 14% de la facturació total de l’empresa i aquesta tendència va seguir augmentant. Assolir nivells alts d’exportació és una fita important per la nostra empresa.

La política d’inversió ha estat un punt clau durant aquests darrers anys, tant en l’equipament industrial com en la plantilla de l’equip humà, tot seguint amb l’evolució de la fabricació i les vendes.

El 1998 (centenari de la firma ANTONIO NADAL SA) es va donar una gran passa cap endavant traslladant la fàbrica de Bunyola (1.500 m²) al Polígon Industrial de Marratxí, on actualment compte amb unes instal·lacions de 12.000 m² i una gran inversió en equips i instal·lacions modernes però bàsiques per mantenir un creixement sostingut.

Aquest gran augment ha estat gràcies a dos factors:

-Una gran demanda del licor d’herbes TUNEL

-Una gran diversificació de l’oferta: actualment compte amb unes 700 referències.

-Una gran innovació (creació de productes, millores de processos, etc.) i una constant dinamització (evolució dels productes, nous formats, etc.) de l’empresa cap els seus productes.

Des de llavors la nova fàbrica s’ha anat modernitzant i actualitzant cada any amb nova maquinària per produir (embotellar), nova maquinària per elaborar (dipòsits, mescladores, bombes, col•lectors, etc.), nova maquinària auxiliar (carretilles elevadores, equips de laboratori, equips de manteniment i reparació, etc.), nous dissenys d’empaquetatge (botelles, etiquetes, taps, caixes), assistència a fires, promoció comercial enfocada al comerç exterior i clients potencials de la península.

Des de l’any 2003 l’empresa ANTONIO NADAL SA es troba certificada per la Norma de Qualitat ISO 9001:2000, fet imprescindible per poder seguir amb la línia estratègica de l’empresa enfocada cap a la qualitat, a més de ser un dels referents per aconseguir entrar en nous mercats exteriors.

EMPRESA